Monumèn Simpang Lima Gumul

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Monumèn Simpang Lima Gumul
Tetélan pokok
PernahKutha Kadhiri, Jawa Wétan
AlamatSimpang Lima Gumul
Diyasa kawit2003
Rampung2008
Inaugurated2008
Height25 mèter

Monumèn Simpang Lima Gumul utawa SLG ya iku salah siji papan wisata lan yasan ana ing Kabupatèn Kadhiri, Jawa Wétan [1]. Monumen iki awujud tugu ing tengah simpangan dalan [2]. Papan iki uga padha karo Arc de Triomphe ana ing kutha Paris, Perancis [3]. ya iku salah sawiji monumén kang dadi ikon Kota Kediri, kang ngadeg ana ing Désa Tugurejo, Kacamatan Gampengrejo. Monumèn iki ngadeg ing pusat pérangan papasan limo dalan (proliman) saka Kacamatan Gampengrejo, Pesantren lan Plosoklaten.[4][4][5] SLG wiwit diyasa ing taun 2003 lan diresmiakên ing taun 2008, kang digagas kaliyan Bupati Kediri taun iku, Sutrisno.[5]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]