Wingko babat

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Wingko
Wingko Babat Semarang.JPG
Wingko babat
Informasi
Asal Indonesia
Dhaérah Jawa

Wingko utawi asring dipunsebat Wingko babat inggih punika dedhaharan tradisional khas Indonesia[1]. Wingko punika jinising kuwe ingkang didamel saking krambil lan bahan-bahan sanesipun. Wingko terkenal wonten ing pasisir ler pulau Jawa|Jawa. Kuwe punika asring disade wonten stasiun, terminal utawi toko-toko kuwe[1]. Wonten ing pulau Jawa, wingko asring damel oleh-oleh kaluwargi, mila ndadosakèn kuwe punika terkenal[1].

Wingko biyasanipun awujud bunder lan radi atos sarta biyasa dipun sajekakèn anget lan diiris alit-alit. Wingko saged disade bunder ageng utawi alit-alit lan dibungkus ngangge kertas[2]. Campuran gendis lan krambil ndadosaken rasanipun eca[2].

Wingko ingkang paling misuwur inggih punika wingko ingkang saking Semarang[2]. Punika nyebabaken kathah tiyang ngira menawi wingko punika saking Semarang[3]. Mila mekaten, sejatosipun wingko babat asalipun saking Babat, laladan alit ing Lamongan, Jawi wetan. Babat dumunung wonten ing caketing Bojonegoro, Jawa wetan[3].

Sapunika wingko punika dedhaharan terkenal ing Babat lan Semarang[4]. Wingko saged dipun temokaken wonten jalan Pandanaran, Stasiun Tawang, Stasiun Poncol lan pusat sadean Wingko Babat ing Jalan Cendrawasih[4]. Kathah wingko ingkang taksih ngginakakèn nami Tionghoa|Tionghoa[5]. Wingko babat wonten maneka warna rasa inggih punika coklat, durian, nangka lan liya-liyanè[5].

Cathetan suku[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Wingko_babat&oldid=1017440"