Wingko babat

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Wingko
Wingko Babat Semarang.JPG
Wingko babat
Informasi
Asal Indonesia
Dhaérah Jawa

Wingko utawi asring dipunsebat Wingko babat inggih menika dedhaharan tradisional khas Indonesia[1]. Wingko menika jinising kuwe ingkang didamel saking krambil lan bahan-bahan sanesipun. Wingko terkenal wonten ing pantai ler pulau Jawa|Jawa. Kuwe menika asring disade wonten stasiun|stasiun, terminal|terminal utawi toko-toko kuwe[1]. Wonten ing pulau Jawa, wingko asring damel oleh-oleh kaluwargi, mila ndadosakèn kuwe menika terkenal[1].

Wingko biyasanipun awujud bunder lan radi atos sarta biyasa dipun sajekakèn anget lan diiris alit-alit. Wingko saged disade bunder ageng utawi alit-alit lan dibungkus ngangge kertas[2]. Campuran gendis lan krambil ndadosaken rasanipun eca[2].

Wingko ingkang paling misuwur inggih menika wingko ingkang saking Semarang[2]. Menika nyebabaken kathah tiyang ngira menawi wingko menika saking Semarang[3]. Mila mekaten, sejatosipun wingko babat asalipun saking Babat, daerah alit ing Lamongan, Jawi wetan. Babat dumunung wonten ing caketing Bojonegoro, Jawa wetan[3].

Sakmenika wingko menika dedhaharan terkenal ing Babat|Babat lan Semarang[4]. Wingko saged dipun temokaken wonten jalan Pandanaran, Stasiun Tawang|Stasiun Tawang, Stasiun Poncol lan pusat sadean Wingko Babat ing Jalan Cendrawasih[4]. Kathah wingko ingkang taksih ngginakakèn nami Tionghoa|Tionghoa[5]. Wingko babat wonten maneka warna rasa inggih menika coklat, durian, nangka lan liya-liyanè[5].

Cathetan suku[sunting | sunting sumber]


Pranala njaba[sunting | sunting sumber]

Logo Wikimedia Commons
Pirsani galeri bab Wingko babat ing Wikimedia Commons.


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Wingko_babat&oldid=876608"