Universitas Dian Nuswantoro

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Universitas Dian Nuswantoro
Logo Udinus.jpg
RèktorDr. Ir. Edi Noersasongko M. Kom.
LokasiSemarang
Situs web[1]

Universitas Dian Nuswantoro, ya iku perguruan tinggi swasta ing Semarang, Indonesia, kang diadhekake ing taun 1990. Rektor ing taun 2010 ya iku Dr. Ir. Edi Noersasongko M. Kom..

Profil[besut | besut sumber]

Adhedasar SK Mendiknas RI No. 169/D/O/2001 tanggal 30 Agustus 2001 banjur Yayasan Dian Nuswantoro Semarang ngadhekake Universitas Dian Nuswantoro (UDINUS) kang ngrupaake gabungan saka Sekolah Tinggi Manajemen Informatika lan Komputer (STMIK, SK MENDIKBUD No. 10/D/O/1994, tanggal 3 Maret 1994), Sekolah Tinggi Ilmu Ékonomi (STIE, SK Mendikbud No. 26/D/O/99, 22 Fèbruari 1999), Sekolah Tinggi Basa Asing (STBA, SK Mendiknas No. No. 27/D/O/2000, tanggal 15 Maret 2000) dan Sekolah Tinggi Keséhatan (STKES, SK Mendiknas No.103/D/O/2000, tanggal 7 Juli 2000) Dian Nuswantoro digabungke dadi sak wadhah universitas. Ing penggabungan wau, STMIK dadi Fakultas Ilmu Komputer, STIE dadi Fakultas Ékonomi, STBA dadi Fakultas Basa lan Sastra, STKES dadi Fakultas Keséhatan, lan ditambah siji fakultas nanyar ya iku Fakultas Teknik. Panggabungan sekolah tinggi – sekolah tinggi ing ngisor naungan Yayasan Dian Nuswantoro iki uga adhedasar upaya kanggo ningkatake efisiensi lan kinerja kelembagaan, supados dadi organisasi kang séhat (organization health) ing dalaem ngemunah pendidikan. Banjur ing taun 2002, dibuka Program Pascasarjana Magister Komputer Teknik Informatika adhedasar SK Direktorat Jenderal Pendidikan Tinggi No. 1322/D/T/2002, tanggal 5 Juli 2002. Nganti yahmene, Universitas Dian Nuswantoro duwé 5 Fakultas kanthi 18 Program Studi lan Program Pascasarjana kanthi 1 program studi.

Pranala njaba[besut | besut sumber]