Sega kucing

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Sega kucing langgi

Sega kucing ya iku sega kang didol ana ing warung angkringan utawa warung ténda kang ana ing pinggir dalan. Misuwur aran sega kucing amarga buntèlé kang cilik saka godhong utawa dluwang kaya pakan kéwan (kucing).Ing kutha Semarang utawa yogyakarta sega kucing asliné sega rames kanthi lawuh kang werna-werna kaya ta:

Warung sega kucing ing Semarang

Sega kucing uga misuwur ana ing kalangan mahasiswa utawa mahasiswi kang ana ing Jawa Tengah utawa tlatah Yogyakarta. Ing warung angkringan ana uga ombènan panas nganti adem kaya ta:

Uga delengen[besut | besut sumber]

Wikipedia
Artikel punika, artikel dhasar ingkang kedah dipundarbèni sadaya basa.