Brisbane

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
Brisbane
Brisbane ing wayah wengi.
Lokasi Brisbane
Nagara Australia
Nagara bagéan Queensland
Dina madeg 12 Maret 1824
Jembar wewengkon 4.673,2 km2
Padunung 1.820.000 (Sensus 2006)
 - Kapadhetan 353,8/km2
Basa Basa Inggris
Zona AEST(UTC+10)
No Daylight Saving

Brisbane iku kutha krajan nagara bagéan Queensland ing Australia. Kutha iki nduwèni padunung watara 957.010 jiwa (Juni 2004) ing pusat kutha lan 1,77 yuta jiwa ing wewengkon metropolitan.

Brisbane duwé cuaca subtropis kanthi mangsa panas kang panas lan lembab, lan mangsa adhem kang sejuk lan garing. Bledhèg sering muncul ing mangsa panas, lan ing mangsa kasebut Brisbane uga sering diserang udan watu, angin siklon lan mangsa garing.

Brisbane nduwé sawijining papan anggegana internasional, Papan Anggegana Internasional Brisbane. Ing jero kutha, transportasi umum kang sumadya ya iku bis lan sepur.

Pawiyatan luhur[besut | besut sumber]

Sawetara pawiyatan luhur kang dumunung ing Brisbane utawa wewengkon saubengé ya iku:

Kutha kembar[besut | besut sumber]

Delengen uga[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:

Wikivoyage   Pirsani pandhuan wisata Brisbane ing Wikivoyage

Cithakan:Nagara bagéan Australia


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Brisbane&oldid=1053181"