Queensland

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Koordhinat: 23°0′S 143°0′E / 23.000°S 143.000°E / -23.000; 143.000

Peta lokasi Queensland

Queensland iku nagara bagéyan paling gedhé kaloro ing Australia sawisé Australia Kulon, lan manggon laladan lor-wétan ing bawana iki. Nagara bagéyan iki wewatesan karo Northern Territory ing sisih kulon, Australia Kidul ing sisih kidul-kulon lan New South Wales ing sisih kidul. Ing sisih wétan, Queensland wewatesan karo Segara Koral lan Samudra Pasifik. Nagara bagéyan iki minangka nagara bagéyan paling padhet padunungé katelu sawisé New South Wales lan Victoria. Kutha krajané ing Brisbane, nagara bagéyan iki jembar wewengkon dharatané 1.730.648 km² kanthi populasi 4.000.000 jiwa (2005).

Pranala jaba[besut | besut sumber]

Cithakan:Nagara bagéan Australia

Cithakan:Queensland


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Queensland&oldid=1056986"