Queensland

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Koordhinat: 23°0′S 143°0′E / 23.000°S 143.000°E / -23.000; 143.000

Peta lokasi Queensland

Queensland iku praja paling gedhé kaloro ing Australia sawisé Australia Kulon, lan manggon laladan lor-wétan ing bawana iki. Praja iki wewatesan karo Northern Territory ing sisih kulon, Australia Kidul ing sisih kidul-kulon lan New South Wales ing sisih kidul. Ing sisih wétan, Queensland wewatesan karo Segara Koral lan Samudra Pasifik. Praja iki minangka praja paling padhet padunungé katelu sawisé New South Wales lan Victoria. Kutha krajané ing Brisbane, praja iki jembar wewengkon dharatané 1.730.648 km² kanthi populasi 4.000.000 jiwa (2005).

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Cithakan:Nagara bagéan Australia

Cithakan:Queensland