Queensland

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Koordinat: 23°0′S 143°0′E / 23°S 143°E / -23; 143

Peta lokasi Queensland

Queensland iku negara bagéyan paling gedhé kaloro ing Australia sawisé Australia Kulon, lan manggon dhaérah lor-wétan ing bawana iki. Negara bagéyan iki wewatesan karo Northern Territory ing sisih kulon, Australia Kidul ing sisih kidul-kulon lan New South Wales ing sisih kidul. Ing sisih wétan, Queensland wewatesan karo Segara Koral lan Samudra Pasifik. Negara bagéyan iki minangka negara bagéyan paling padhet pedunungé katelu sawisé New South Wales lan Victoria. Ibukuthané ing Brisbane, negara bagéyan iki jembar wilayah dharatané 1.730.648 km² kanthi populasi 4.000.000 jiwa (2005).


Pranala jaba[sunting | sunting sumber]

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Queensland&oldid=828995"