Turki

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Türkiye Cumhuriyeti
Motto: Yurtta Barış, Dünyada Barış
(Turki: "Tentrem ing Omah, Tentrem ing Donya")
Lagu kabangsanİstiklâl Marşı
Ibu kutha Ankara
Largest city Istanbul
Basa resmi Turki
Pamaréntahan Republik
Dina Nasional
 -  Banyu (%) 1,3%
Pedunung
 -  2009 estimate 77.478.965 (17)
 -  2000 census 67.844.903
PDB (KKB) 2005 estimate
 -  Total US$529,6 miliar (18)
 -  Per capita US$7.503 (76)
Valuta Lira Turki Anyar (YTL)
Zona wektu (UTC+2)
 -  Summer (DST)  (UTC+3)
Kodhe tilpun 90
Internet TLD .tr
Edirne 7333 Nevit.JPG

Turki iku sawijining negara ing pawatesan antara bawana Eropah lan Asia. Ibu kuthané yaiku Ankara. Saliyané iku kutha paling gedhé sing misuwur yaiku kutha Istanbul, kutha iki jaman ndisik bekasé punjer pamaréntahané Romawi wétan, lan sawisé iku direbut Turki Usmani. Negara iki nduwé pedunung 70 yuta jiwa. Turki awatesan karo Yunani lan Bulgaria ing sisih kulon. Ing sisih kidul Turki awatesan karo Suriah lan Irak. Ing sisih wétan wewatesan karo Armenia, lan Azerbaijan.

Pamérangan administratif[sunting | sunting sumber]

Kanggo kaperluan statistik, Turki dipérang dadi 7 region (bölge). Sacara administratif Turki dipérang jroning 81 provinsi. Sabanjuré provinsi-provinsi mau dipérang manèh dadi 923 distrik (ilçeler; sing. ilçe).

Kutha-kutha wigati lan cacah pedunungé (miturut sensus taun 2000):

Wacan terusan[sunting | sunting sumber]

  • Mango, Andrew (2004). The Turks Today. Overlook. ISBN 1585676152.
  • Pope, Hugh; Pope, Nicole (2004). Turkey Unveiled. Overlook. ISBN 1585675814.
  • Revolinski, Kevin (2006). The Yogurt Man Cometh: Tales of an American Teacher in Turkey. Citlembik. ISBN 9944424013.

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]

Pamaréntah[sunting | sunting sumber]

Institusi publik[sunting | sunting sumber]

Gallery[sunting | sunting sumber]

Profil liyané[sunting | sunting sumber]

Liya-liyané[sunting | sunting sumber]

Wikivoyage   Pirsani pandhuan wisata Turki ing Wikivoyage

Cithakan:OECD

Cithakan:OSCE

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Turki&oldid=859723"