Panté Gadhing

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
République de Côte d'Ivoire
Motto: Unité, Discipline et travail
(Prancis: "Persatuan, Dispilin lan Kerja Keras")
Lagu kabangsanL'Abidjanaise
Ibu kutha Yamoussoukro (resmi)
Abidjan (de facto)
Largest city Abidjan
Basa resmi Prancis
Pamaréntahan Republik
Kamardikan
 -  Banyu (%) 1,4%
Pedunung
 -  2006 estimate 19.924.269 (57)
 -  1998 census 15.366.672
PDB (KKB) 2005 estimate
 -  Total US$26,57 miliar (98)
 -  Per capita US$1.436 (162)
Valuta Franc CFA (XOF)
Kodhe tilpun 225
Internet TLD .ci

Panté Gadhing (utawa Côte d'Ivoire) kuwi sawijining negara ing Afrika Kulon kang wewatesan karo Liberia, Guinea, Mali, Burkina Faso, lan Ghana ing sisih kulon, lor lan wétan sarta karo Teluk Guinea ing sisih kidul. Minangka salah siji negara paling makmur ing wilayah tropis Afrika Kulon, perkembangan ekonominé wis dikikis déning kekacauan politik kang ditimbulaké déning korupsi lan panulakan reformasi.

Jeneng negara iki asring diterjemahké jroning manéka basa, contoné Ivory Coast jroning basa Inggris, Elfenbeinküste jroning basa Jerman lan Costa de Marfil jroning basa Spanyol. Ana ing wulan Oktober 1985 pamaréntah Côte d'Ivoire nyuwun supaya negara iki disebut kaya ngono ing kabèh basa. Miturut hukum nasional Côte d'Ivoire, jeneng negara iki ora olèh diterjemahaké saka basa Perancis. Mesthi waé, hukum iku mung lumaku jroning negara iku dhéwé.

Delengen uga[sunting | sunting sumber]

Réferènsi[sunting | sunting sumber]

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:

Wikivoyage   Pirsani pandhuan wisata Panté Gadhing ing Wikivoyage

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Panté_Gadhing&oldid=885528"