Panama

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Republic of Panama
República de Panamá
Motto: "Pro Mundi Beneficio"  (Latin)
"For the Benefit of the World"
Lagu kabangsanHimno Istmeño  (Basa Spanyol)
Ibu kutha
and largest city
Panama City
8°58′N 79°32′W / 8.967°N 79.533°W / 8.967; -79.533
Basa resmi Spanish
Démonim Panamanian
Pamaréntahan Constitutional Democracy
 -  President Ricardo Martinelli
 -  Vicepresident Juan Carlos Varela
 -  Vicepresident ?
Independence
 -  from Spain 28 November 1821 
 -  from Colombia 3 November 1903 
Jembar
 -  Total 75.517 km2 (118th)
29.157 sq mi 
 -  Banyu (%) 2.9
Pedunung
 -  Dec 2006 estimate 3,320,000 (133rd)
 -  May 2000 census 2,839,177
 -  Kapadhetan 43/km2 (156th)
111/sq mi
PDB (KKB) 2006 estimate
 -  Total $27,551 million (103th)
 -  Per capita $8,359 (83rd)
Gini (2002) 48.5 (Cithakan:Color)
IPM (2007) Increase 0.812 (high / 62th)
Valuta Balboa, U.S. dollar
(PAB, USD)
Zona wektu (UTC-5)
 -  Summer (DST)  (UTC-5)
Kodhe tilpun 507
Internet TLD .pa

Panama, jeneng resminé Republik Panama (Basa Spanyol: República de Panamá; IPA: [re'puβlika ðe pana'ma]), kuwi sawijining negara kang dumunung ana ing tlatah paling kidul Amerika Tengah. Lokasiné ana ing tlatah genting utawa isthmus, Panama minangka negara antar bawana utawatranscontinental nation, kang nyambungaké Amérika Lèr lan Amérika Kidul, kaloroné bagéyan saka bawana Amérika. Negara iki wewatesan karo Costa Rica ing sisih lor-kulon, Colombia ing sisih kidul-wétan, Segara Karibbea ing sisih lor lanSamudra Pasifik ing sisih kidul. Negara iki minangka negara pusat bisnis internasional lan uga negara transit. Ing Amérika Tengah, negara iki minangka negara kang industriné paling maju kaloro sawisé El Salvador, Panama uga minangka negara katelu paling gedhé ekonominé ing Amérika Tengah, sawisé Guatemala lan Kosta Rika.

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]

Pamaréntah

Turisme

Ekonomi lan Bisnis

Media

Geographic locale

Cithakan:Provinces of Panama Cithakan:Countries of Central America Cithakan:Countries and territories of Middle America Cithakan:Countries of North America

International membership

Cithakan:UN Security Council Cithakan:Latin Union


Negara-negara ing Amérika Lèr
Amérika Sarékat | Antigua lan Barbuda | Bahama | Barbados | Belize | Dominika | Republik Dominika | El Salvador | Grenada | Guatemala | Haiti | Honduras | Jamaika | Kanada | Kosta Rika | Kuba | Meksiko | Nikaragua | Panama | Saint Kitts lan Nevis | Saint Lucia | Saint Vincent lan Grenadines | Trinidad lan Tobago
Dependensi: Anguilla | Antillen Walanda | Aruba | Bermuda | Kepuloan Cayman | Greenland | Guadeloupe | Martinique | Montserrat | Pulo Navassa | Puerto Riko | Saint-Pierre lan Miquelon | Kepulauan Turks lan Caicos | Kepulauan Virgin Amerika Serikat | Kepulauan Virgin Britania Raya
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Panama&oldid=812781"