Transnistria

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Pridnestrovskaia Moldavskaia Respublika
Gendéra Transnistria Lambang Transnistria
(Gendéra Transnistria) (Lambang Transnistria)
Transnistria-map.png
Peta administratif Moldavia
Wilayah Transnistria awarna kuning
Basa Moldavia, Rusia lan Ukraina
Status politik Negara pecahan Moldavia
Ibu kutha Tiraspol
Presiden Igor Smirnov
Kamardikan
 – Deklarasi
 – Kadhaulatan
Saka Moldavia
 2 September 1990
 Ora diakoni
Wilayah 3.567 km² (perk. 2001)
Pedunung 580.000 (sensus 2004)
Mata uang Rubel
Zona wektu UTC+2
TLD
Kode telepon 373 533

Transnistria, uga disebut Transdniestria utawa Trans-Dniester (basa Rusia: Приднестровье, Pridn'estrov'ye; basa Rumania: Transnistria), kuwi sawijining entitas politik kang misahaké dhiri saka Moldavia. Transnistria dumunung ing antara Moldavia lan Ukraina ing Eropa Wétan. Jeneng "Transnistria" kainspirasi saka dunungé ing sisih wétan Kali Dniester (Nistru).

Status politik[sunting | sunting sumber]

Donya internasional nganggep wilayah Transnistria minangka bagéyan saka Moldavia, kang biyèné minangka bagéyan saka SSR Moldavia. Taun 1990, Transnistria mroklamasèkaké kamardikan kanthi jeneng resmi Pridnestrovskaia Moldavskaia Respublika, lan Tiraspol dadi ibu kuthané. Miturut data resmi, pedunung Transnistria dumadi saka aneka ragam etnis. Etnis paling akèh yakuwi Rumania (40%).

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Transnistria&oldid=812822"