Slovénia

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Republika Slovenija
Motto: 
Lagu kabangsanZdravljica
Ibu kutha
and largest city
Ljubljana
Basa resmi Slovénia
Pamaréntahan Republik
 -  Presiden Borut Pahor
 -  Perdhana Mentri Janez Janša
Kamardikan
 -  Banyu (%) 0,6%
Pedunung
 -  2005 estimate 2.011.070 (142)
 -  2002 census 1.964.036
PDB (KKB) 2005 estimate
 -  Total US$40,49 miliar (80)
 -  Per capita US$20.306 (35)
Valuta Tolar (SIT)
Zona wektu (UTC+1)
 -  Summer (DST)  (UTC+2)
Kodhe tilpun 386
Internet TLD .si

Republik Slovénia (basa Slovenia: Republika Slovenija) yakuwi negara pesisir sub-Alpin ing kidul Eropa Tengah wewatesan karo Italia ing sisih kulon, Segara Adriatik ing sisih kidul-kulon, Kroasia ing sisih kidul lan wétan, Hungaria ing sisih lor-wétan, lan Austria ing sisih lor. Negara iki bagéan saka Austria-Hongaria ana ing taun 1918 lan sabanjuré dadi bagéan Slovenes (Kroasia lan Serbia) ana ing 29 Oktober 1918-1 Desember 1918, Republik Federal Sosialis Yugoslavia (SFR Yugoslavia) wiwit taun 1945 nganti mardika ing taun 1991. Negara iki dadi anggota UE tanggal 1 Mei 2004. Slovénia uga dadi anggota Dewan Eropa, NATO, lan status pangamat ing La Francophonie.


Pranala njaba[sunting | sunting sumber]

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:

Wikivoyage   Pirsani pandhuan wisata Slovénia ing Wikivoyage


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Slovénia&oldid=816140"