Montenégro

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Република Црна Гора
Republika Crna Gora

Republik Montenegro
Bendera Montenegro Lambang Montenegro
Bendera Montenegro Lambang Montenegro
Peta Montenegro within the state union Serbia-Montenegro

 – Serbia
   – Kosovo
       (Administrasi PBB)
   – Vojvodina
 – Montenegro

Bahasa resmi Serbia
Ibu kota Podgorica
Bekas ibu kota kerajaan Cetinje
Presiden Filip Vujanović
Perdana Menteri Milo Đukanović
Wilayah
 – Total
 – % air

 13.812 km²
 tidak berlaku
Pedunung
 – Total (2003)
 – Kepadatan

 616.258
 48,7/km²
Suku bangsa Montenegrin: 43%
Serbia: 32%
Bosniak: 8%
Albania: 5%
Lainnya: 12%
Kamardikan
- Diperoleh
- Persatuan karo Serbia
- Perpisahan
- Diakui
Dari Kerajaan Serbia
1356

20 Juli 1917
3 Juni 2006
8 Juni 2006
Lagu kabangsan Oj, svijetla majska zoro
Mata uang euro
Zona wrktu CET (UTC +1)

CEST (UTC +2)

TLD .yu isih digunakan (.cs disiapaké)
Montenegro municipalities.png

Republik Montenegro (basa Serbia/basa Montenegro: Црна Гора / Crna Gora, diucapaké /'t͡sr̩naː 'ɡɔra/, maknané "gunung ireng") yakuwi negara kang dumunung ing Éropah Kidul, persisé ing tlatah Balkan lan wewatesan karo Segara Adriatik ing sisih kidul, Kroasia ing sisih kulon, Bosnia-Herzegovina lan Serbia ing sisih lor, lan Albania ing sisih kidul. Ibukutha negara yakuwi kutha Podgorica.

Miturut konstitusiné, negara iki minangka negara demokratik, sosial, lan ekologikal.

Pasca referendum[sunting | sunting sumber]

Ing tanggal 28 Juni 2006, Montenegro dadi anggota ka-192 PBB.[1] Pamilihan umum pisanan sawijining pemilu parlemen sing dilaksanakaké ing tanggal 10 September 2006 ngasilaké koalisi sing dibentuk Perdhana Mentri Milo Đukanović, Koalisi Montenegro Eropah minangka pamenang.

Geografi[sunting | sunting sumber]

Secara internasional, Republik Montenegro wewatesan karo Kroasia, Bosnia-Herzegovina (Republik Srpska), lan Albania.

Kutha utama Montenegro yaiku: ibu kutha Podgorica (pedunung 139.000), Nikšić (61.700), Pljevlja (18.800), lan Bijelo Polje (17.100). Tilas ibukutha krajan yaikukerajaan adalah Cetinje.

Uga pirsani[sunting | sunting sumber]

Réferènsi[sunting | sunting sumber]

  1. ^ http://www.un.org/Overview/growth.htm List of members to the United Nations by joining date

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Montenégro&oldid=812413"