Albania

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Republika e Shqipërisë
Lagu kabangsanHymni i Flamurit
Ibu kutha
and largest city
Tirana
Basa resmi Albania
Pamaréntahan Republik
Kamardikan
 -  Banyu (%) 4,7%
Pedunung
 -  2006 estimate 3.149.100 (126)
PDB (KKB) 2005 estimate
 -  Total US$17,4 miliar (113)
 -  Per capita US$4.937 (105)
Valuta Lek (ALL)
Zona wektu (UTC+1)
 -  Summer (DST)  (UTC+2)
Kodhe tilpun 355
Internet TLD .al

Albania iku sawijining negara ing Eropah. Ibukuthané yaiku: Tirana. Pedhunungé kira-kira ana 4 yuta jiwa. Albania wewatesan karo Montenegro ing sisih lor, Serbia (Kosovo) ing lor-wétan, Republik Makedonia ing sisih wétan, lan Yunani ing sisih kidul. Segara Adriatik dumunung ana ing sisih kulon Albania, déné Segara Ionia ing sisih kidul-kulon. Albania jroning basa saenggon diarani Shqipëria, sing maknané Tanah Air Manuk Élang. Amarga saka kuwi, gambar manuk élang mawa endhas loro bisa dipirsani ing gendéra sata lambang negara iki. Jeneng "Albania" manawa asalé saka tembung Indo-Eropah albh (putih).

Basa[sunting | sunting sumber]

Basa resmi yakuwi basa Albania (99%)

Referensi[sunting | sunting sumber]


Mangga Pirsani[sunting | sunting sumber]

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:

Wikivoyage   Pirsani pandhuan wisata Albania ing Wikivoyage


Artikel punika taksih tulisan rintisan (stub). Sinten kémawon ingkang kersa mbenakaken, sumangga kémawon.[[Kategori:Éropah

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Albania&oldid=804862"