Basa Albania

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Basa Albania (Gjuha shqipe)
Negara/Negari: Albania, Kosovo, Serbia, Montenegro, Makedonia, Yunani, Turki, lan Italia
Tlatah: Eropah Kidul-Wétan (Balkan)
Cacah Panutur: 6,169,000 (Ethnologue, 2000)
Urutan kaping: Ora ing peringkat 100
Rumpun basa: basa Indo-Eropah

 Albania

Status Resmi
Basa resmi ing: Albania, Serbia, Kosovo, Montenegro, Republik Makedonia
Akadhémi Basa: -
Kodhe Basa
ISO 639-1 sq
ISO 639-2 sqi
SIL ALS, ALN, AAE, AAT

Basa Albania (gjuha shqipe) kuwi sawijining basa sing dipituturaké déning kurang luwih 7 yuta jiwa, utamané ing Albania, Kosovo lan Makedonia. Basa iki kalebu rumpun basa Indo-Eropah.

Artikel punika taksih tulisan rintisan (stub). Sinten kémawon ingkang kersa mbenakaken, sumangga kémawon.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Basa_Albania&oldid=842148"