Ukraina

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Україна
Ukrayina
Motto: Volya, zlahoda, dobro
(Ukraina: "Kabébasan, Kaselarasan, Kabajikan")
Lagu kabangsanShche ne vmerla Ukraina
Ibu kutha
and largest city
Kiev
Basa resmi Ukraina
Pamaréntahan Demokrasi parlementer
Kamardikan
 -  Banyu (%) bisa ora digubris
Pedunung
 -  2005 estimate 47.425.336 (25)
 -  - census -
PDB (KKB) 2005 estimate
 -  Total US$312,1 miliar (29)
 -  Per capita US$6.554 (90)
Valuta Hryvnia (UAH)
Zona wektu (UTC+2)
 -  Summer (DST)  (UTC+3)
Kodhe tilpun 380
Internet TLD .ua

Ukraina iku sawijining negara ing Eropah Wetan. Negara iki awatesan karo Polandia, Rumania, Moldova, lan Transistria ing sisih kulon, Segara Ireng ing sisih kidul, Rusia ing sisih wétan lan Belarus ing sisih lor. Negara iki sadurungé taun 1992 dadi wilayahé Uni Sovyet. Ibu kutha Ukraina Kiev.

Uga delengen[sunting | sunting sumber]

  • Lvov, sawijining kutha gedhé ing Ukraina.
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Ukraina&oldid=812379"