Bélarus

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Belarus
Рэспубліка Беларусь
Республика Беларусь
Respublika Biełaruś
Motto: 
Lagu kabangsanMy Belarusy
Ibu kutha
and largest city
Minsk
Basa resmi Belarus, Rusia
Pamaréntahan Republik
 -  Présidhèn Alexander Lukashenko
 -  Perdana Mentri Mikhail Myasnikovich
Kamardhikan
Pedunung
 -  September 2006 estimate 10.293.000 (65)
 -  1999 census 9.970.688
PDB (KKB) 2005 estimate
 -  Total US$65,13 miliar (66)
 -  Per capita US$6.646 (89)
Valuta Rubel (BYR)
Zona wektu (UTC+3)
Kodhe tilpun 375
Internet TLD .by

Bélarus iku sawijining negara ing jagad Eropah. Pedunungé cacahé kira-kira ana 5 yuta. Ibu kuthané yaiku Minsk. Sadurungé taun 1992, Belarus iku bagéyan saka Uni Sovyet. Ing sisih kulon Bélarus awatesan karo Lituania lan Polandia, ing sisih wétan karo Rusia lan ing sisih kidul karo Ukraina.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Bélarus&oldid=887595"