Républik

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Républik iku sawijining nagara sing dipimpin déning presidhen. Présidhèn iku wakil rakyat sing dipilih ora sing ngwarisi jabatan saka wong tuwané.

Tembung républik iku dijupuk saka basa Latin: res publica (urusan umum).

Jenis-jenis Negara Republik[sunting | sunting sumber]

Wacan Terusan[sunting | sunting sumber]

Delengen uga[sunting | sunting sumber]

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]

Artikel punika taksih tulisan rintisan (stub). Sinten kémawon ingkang kersa mbenakaken, sumangga kémawon.

Wikipedia
Artikel punika, artikel dhasar ingkang kedah dipundarbèni sadaya basa.
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Républik&oldid=883712"