Malta

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Repubblika ta' Malta
Republic of Malta
Motto: Virtute et Constantia
(Latin: "Moral lan Kateguhan")
Lagu kabangsanL-Innu Malti
Ibu kutha Valletta
Largest city Birkirkara
Basa resmi Malta, Inggris
Pamaréntahan Sistem Parlemen
Kamardikan
 -  Banyu (%) -
Pedunung
 -  2005 estimate 398.534 (165)
 -  - census -
PDB (KKB) 2005 estimate
 -  Total US$7,57 miliar (144)
 -  Per capita US$19.302 (37)
Valuta Lira (MTL)
Zona wektu (UTC+1)
 -  Summer (DST)  (UTC+2)
Kodhe tilpun 356
Internet TLD .mt

Republik Malta yakuwi sawijining negara kepuloan ing Eropah Kidul. Malta dumadi saka limang pulo, telu ing antarané ana pedunungé, dumunung ana ing tengah-tengahé Segara Tengah. Panggonané kang strategis nyebabaké Malta dijajah ma-abad-abad. Malta dikenal minangka tujuan pariwisata khususé kanggo wong Eropah. Wiwit taun 1993, Malta kapérang dadi 68 dewan kutha (local council). Malta utamané dienggoni déning Wong Malta.


Uga pirsani[sunting | sunting sumber]

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:

Wikivoyage   Pirsani pandhuan wisata Malta ing Wikivoyage


 
Uni Eropah (EU)
Gendéra Uni Eropah

Austria | Belanda | Belgia | Britania Raya | Bulgaria | Ceko | Denmark | Estonia | Finlandia | Jerman | Hongaria | Irlandia | Italia | Latvia | Lituania | Luxemburg | Malta | Perancis | Polandia | Portugal | Rumania | Siprus | Slowakia | Slovenia | Spanyol | Swedia | Yunani

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Malta&oldid=816070"