Austria

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Republik Österreich
Motto: 
Lagu kabangsanLand der Berge, Land am Strome
Ibu kutha
and largest city
Wina
Basa resmi Jerman
Pamaréntahan Republik
 -  Presiden Heinz Fischer
 -  Kanselir Werner Faymann
Kamardikaan
 -  Banyu (%) 1,3%
Pedunung
 -  September 2006 estimate 8.065.186 (86)
 -  2001 census 8.032.926
PDB (KKB) 2005 estimate
 -  Total US$254,09 miliar (35)
 -  Per capita US$31.254 (11)
Valuta Euro 1 (EUR)
Zona wektu (UTC+1)
 -  Summer (DST)  (UTC+2)
Kodhe tilpun 43
Internet TLD .at

Ustenrik utawa Austria iku sawijining negara ing Eropah. Ibukuthane yaiku: Wina. Pedhunungé kira-kira ana 8 yuta. Ambané wilayah 83.871 km².


Pamérangan administrtaif[sunting | Sunting sumber]

Austria kapérang dadi sanga negara bagéyan, (ing Austria disebut Bundesländ/er). Negara bagéyan iki banjur dipérang manèh dadi distrik (Bezirke) lan kutha (Städte), lan dipérang manèh dadi Gemeinden.

Negara Bagéyan[sunting | Sunting sumber]

Peta pamérangan administratif Austria
Jroning basa Jawa Jroning basa Jerman
Negara Bagian Ibu kutha Negara Bagéyan Ibu kota
1 Burgenland Eisenstadt Burgenland Eisenstadt
2 Karintia Klagenfurt Kärnten Klagenfurt
3 Austria Ngisor St. Pölten Niederösterreich St. Pölten
4 Austria Ndhuwur Linz Oberösterreich Linz
5 Salzburg Salzburg Salzburg (Land) Salzburg
6 Stiria Graz Steiermark Graz
7 Tirol Innsbruck Tirol Innsbruck
8 Vorarlberg Bregenz Vorarlberg Bregenz
9 Wina Wina Wien Wien

Kutha Utama[sunting | Sunting sumber]

Kutha-kutha utama ing Austria yakuwi Wina lan ibu kutha negeri-negeri ing Austria yaiku St. Polten, Linz, Salzburg, Innsbruck, Bregenz, Klagenfurt, Graz dan Eisenstadt.

Mangga Pirsani[sunting | Sunting sumber]


Artikel punika taksih tulisan rintisan (stub). Sinten kémawon ingkang kersa mbenakaken, sumangga kémawon.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Austria&oldid=927498"