Basa Jerman

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Basa Jerman (Deutsch)
Dipituturaké ing: Eropah
Tlatah: Eropah Kulon, Eropah Tengah, Eropah Wétan
Cacah panutur: Antara 100 yuta – 120 yuta
Tingkat: Peringkat kaping-10
Rumpun basa
Klasifikasi:
basa Indo-Eropah

 basa Jermanik
  Basa Jerman

Status Resmi
Basa resmi: Flag of Germany.svg Jerman
Flag of Austria.svg Austria
Flag of Belgium.svg Belgia
Flag of Switzerland.svg Swiss
Flag of Luxembourg.svg Luksemburg
Diatur déning: -
Kodhe Basa
ISO 639-1 de
ISO 639-2 ger, deu
SIL deu
Map German SpeakingWorld.png
Basa Jerman saindhenging donya

Basa Jerman iku kagolong basa Jermanik saka rumpun basa Indo-Eropah. Basa iki dipituturaké déning kurang luwih 100 yuta panutur ibu lan 20 yuta panutur kapindho. Basa iki basa resmi ing Jerman, Austria, Swiss, lan Belgia. Saliyané iku basa iki uga akèh dipituturaké ing Luxemburg, Italia, Ceko, Polandia, Rusia, Kazakhstan, lan Namibia. Basa Jerman isih cedhak karo basa Walanda lan uga basa Inggris.

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Basa_Jerman&oldid=837538"