ISO 639

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

ISO 639 kuwi salah siji standar internasional ngenani khode basa ing donya. ISO 639 dumadi saka sawetara pérangan, loro ing antarané aktif dipublikasèkaké dina iki, sauntara kuwi pérangan liyané isih dikembangaké.

Kaloro bagéan saka ISO 639:

  • ISO 639-1: 2002 "Kodhe basa -- Bagéan 1: kodhe Alpha-2"
  • ISO 639-2: 1998 "Kodhe basa -- Bagéan 2: kodhe Alpha-3"

Bagéan sing isih dikembangaké:

Kakurangan Alpha-3[sunting | sunting sumber]

Amarga kodhe Alpha-3 dumadi saka 3 aksara alfabet mula cacahing kodhe sing bisa ditampung yakuwi 26 * 26 * 26 = 17.576. Bagéan ka-2 ndhèfinisèkaké rong kodhe yaiku mligi kanggo mul, und, rentang kodhe sing dicadangaké qaa-qtz (500 kodhe) lan nduwèni 23 iji kodhe sing dobel (kodhe-kodhe B/T). Mulané cacah 545 kodhe ora bisa dianggo ing bagéan ka-3. Sisa kodhe sing bisa dianggo yakuwi 17.576 - 545 = 17.032.

Delengen uga[sunting | sunting sumber]

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=ISO_639&oldid=814640"