ISO 639-2

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

ISO 639-2:1998, cekakan saka Codes for the representation of names of languages
Part 2: Alpha-3 code
, ikutbagéan kaloro saka the ISO 639 standard, sing ndaftar kodhe jeneng basa. Kode telung aksara diwènehaké marang saben basa lan dijenengaké kodhe "Alpha-3". Ana 464 kode basa ing daftar iki.

Lingkup lan tipe[sunting | sunting sumber]

Lingkup:

  • Basa individual
  • Macrolanguage
  • Collections of languages
  • Dialèk
  • Cadangan kanggo panggunaan lokal
  • Situasi mligi

Tipe (tumrap basa individual):

  • Basa sing isih urip
  • Basa sing wis mati
  • Basa kuna
  • Basa sajarah
  • Basa artifisial (sing digawé)


Deleng uga[sunting | sunting sumber]

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=ISO_639-2&oldid=822799"