ISO 639-3

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

ISO 639-3:2007, cekakan saka Codes for the representation of names of languages
Part 3: Alpha-3 code for comprehensive coverage of languages
, iku sawijining standar internasional tumrap kodhe basa jroning sèri ISO 639. Standard iki njlèntrèhaké kodhe telung didit kanggo ngenali basa. Kodhe iki ngembangaké kodhe ISO 639-2 alpha-3 kanthi angkah kanggo nyakup basa-basa asli sing diweruhi. Standard iki dibabar déning ISO ing tanggal 5 - 02 - 2007.[1]

Tuladha:

basa 639-1 639-2 (B/T) tipe 639-3
Inggris en eng individual eng
Jerman de ger/deu individual deu
Arab ar ara macro ara: arb + several others
Minnan individual nan

Standard final ngandhut 7589 entri[2]. Data basa didhasaraké sawetara sumber klebu: basa individual sing ana ing ISO 639-2, basa modhèrn saka edisi ka-15 Ethnologue, rupa-rupa sajarah, basa kuna lan basa artifisial saka Anthony Aristar ing Linguist List uga basa sing diprayogakaké déning umum.

Transisi saka ISO 639-1 bisa nganggo daftar kodhe ISO 639-1.

Deleng uga[sunting | sunting sumber]

Referensi[sunting | sunting sumber]

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=ISO_639-3&oldid=827566"