Basa Arab

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Basa Arab (عربية `Arabiyyah)
Péta tlatah panyebaran: Panyebaran Basa Arab
Dipituturaké ing: Arab Saudi, Mesir lan akèh negara liyané.
Tlatah: Timur Tengah lan Afrika Lor
Cacah total: 225 juta jiwa
Urutan ing donya: 2 nganti 6
Rumpun basa
Klasifikasi:
Basa Afro-Asia

 Basa Semitik
  Basa Semitik Kidul
   Basa Arab

Status resmi
Basa resmi: PBB, Liga Arab, Arab Saudi, Irak, Israel, Libanon, Libya, Mesir, Palestina, Suriah
Diatur déning: Mesir: Akadhemi Basa Arab ing Kairo
Suriah: Akadhemi Basa Arab Damaskus
Maroko: Akadhemi Basa Arab ing Rabat
Israel: Akadhemi Basa Arab ing Tel Aviv
Kode bahasa
ISO 639-1 ar
ISO 639-2 ara
SIL ABV


Basa Arab (اللغة العربية al-lughah al-‘Arabīyyah) iku sawijining basa saka kulawarga basa Semitik sing saiki dipituturaké ing Timur-Tengah lan AfrikaAfrika Lor nanging awalé saka negara sing saiki diarani Arab Saudi. Cacah panuturé ana 225225 yuta jiwa. Saliyané iku basa Arab uga basa liturgis agama Islam sing dimangertèni umat Muslim sadonya. Basa Arab dikanggoake umat muslimMuslim ngelampahi ibadah, kayata niat wudhu, solat, zakat, kaji, ngaturake donga, lan ibadah liya-liyane.


Huruf-huruf ing basa Arab[sunting | sunting sumber]

Aksara Arab
هـ
Pégon
ڎ ڟ گ چ ڠ ۋ ڽ
Sajarah · Transliterasi
Sandhangan · hamzah ء
Angka
Huruf Pangucapan
ا alif
ب ba
ت ta
ث tsa
ج jim
ح ha
خ kha
د dal
ذ dzal
ر ra
ز zay
س sin
ش syin
ص syod
ض dhod
ط tho
ظ zho
ع 'ain
غ ghin
ف fa
ق qof
ك kaf
ل lam
م mim
ن nun
و wau
ه ha
لا lam alif
hamzah
ي ya

Uga delengen[sunting | sunting sumber]

Wikipedia
Artikel punika, artikel dhasar ingkang kedah dipundarbèni sadaya basa.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Basa_Arab&oldid=812373"