Maroko

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
المملكة المغربية
Al Mamlakah al Maghribīyah
Coat of arms of Maroko
Motto: الله، الوطن، الملك
(Allāh, al Waţan, al Malik = "Tuhan, Negara, Raja")
Lagu kabangsanHymne Cherifien
Ibu kutha Rabat
Largest city Casablanca
Basa resmi Arab
Pamaréntahan Monarki Konstitusional
Kamardikan
 -  Banyu (%) -
Pedunung
 -  2005 estimate 32.725.847 (35)
 -  - census -
PDB (KKB) 2005 estimate
 -  Total US$129,2 miliar (53)
 -  Per capita US$4.332 (112)
Valuta Dirham (MAD)
Kodhe tilpun 212
Internet TLD .ma
Maroko

Krajaan Maroko (basa Arab: المملكة المغربية) kuwi sawijining negara ing sisih kulon-lor Afrika kang ndarbèni garis panté kang dawa, cedhak Samudra Atlantik kang mujur ngliwati Selat Gibraltar nganti tekan Laut Tengah. Maroko nyaplok Sahara Kulon taun 1975, nanging prastawa mau durung diakoni sacara global.

Delengen uga[sunting | sunting sumber]

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:

Wikivoyage   Pirsani pandhuan wisata Maroko ing Wikivoyage

Region ing Maroko Flag of Morocco.svg
Chaouia-OuardighaDoukkala-AbdaFès-BoulemaneGharb-Chrarda-Béni HssenGrand CasablancaGuelmim-Es Semara*Laâyoune-Boujdour-Sakia El HamraMarrakech-Tensift-El HaouzMeknès-TafilaletOrientalOued Ed-Dahab-LagouiraRabat-Salé-Zemmour-ZaerSouss-Massa-DraâTadla-AzilalTangier-TétouanTaza-Al Hoceima-Taounate

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Maroko&oldid=816071"