Melilla

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Melilla kuwi sawijining eksklave duwèké Spanyol ing Mediterania kang amba wilayahé 12,3 km², dumunung ing pesisir lor Afrika Lor lan diubengi déning wilayahé Maroko. Melilla lan Ceuta iku loro wilayah Spanyol ana ing dharatan bawana Afrika. Kutha iki minangka bagéyan saka provinsi Málaga nganti 14 Maret 1995, banjur sawisé éntuk Status Otonomi.

Melilla (lan Ceuta) minangka plabuan bébas sadurungé Spanyol dadi anggota Uni Éropah. Miturut cacah taun 2008, pedunungé ana 73.460 jiwa. Kutha iki nduwèni pedunung kang agamané Kristen, Muslim (utamané wong Berber), lan Yahudi (minoritas). Basa Spanyol minangka basa resmi masarakat, nanging sawijining dialèk basa lokal (basa Riff Berber) uga umum dipigunakaké.

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Melilla&oldid=830662"