Selat Gibraltar

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Selat Gibraltar dideleng saka angkasa

Selat Gibraltar (basa Arab: جبل طارق, basa Spanyol: Estrecho de Gibraltar) iku selat sing misahaké Samudra Atlantik karo Segara Tengah.

Etimologi[sunting | sunting sumber]

Jeneng Gibraltar iku asal saka jeneng basa Arab "Jebel Tariq" sing maknané gunung Tariq. Jeneng iku asal saka jenengé Jéndral Muslim Tariq bin Ziyad sing naklukaké Spanyol ing taun 711.

Tapel Wates[sunting | sunting sumber]

Ing siseh lor wewatesan karo Spanyol lan Gibraltar, sisih kidul wewatesan karo Maroko lan Ceuta (wangun eksklave Spanyol ing Afrika Lor). Ana gugungé pulo cilik kang ana jroning selat Gibralt kang direbutake, kayata Pulo Perejil, kang diakuni déning Spanyol lan Maroko.

Deleng uga[sunting | sunting sumber]

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Selat_Gibraltar&oldid=821237"