Burundi

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Republika y'u Burundi
Flag of Burundi.svg Coat of arms of Burundi.svg
Gendhèra Burundi Lambang Burundi
Motto: Unite, Travail, Progress
(basa Prancis: Persatuan, Karya, Kemajuan
)
LocationBurundi.png
Basa resmi Basa Kirundi, basa Prancis, basa Swahili
Ibu kutha Bujumbura
Presidhen Pierre Nkurunziza
Wilayah
 - Total
 - % Air
Urutan ke-142
27.830 km²
7,8%
Pedhunung


 - Total (2003)


 - Kapadhetan
Urutan kaping 99


6.054.714


206,1/km²
Kamardikan
 - Tanggal
Saka Belgia
1 Juli 1962
Valuta franc Burundi (FBu)
Zona wektu UTC +2
Lagu kabangsan Burundi bwacu (Burundi sing katresnan)
TLD .bi
Kode telepon 257

Burundi iku sawijining negara cilik sing ana ing Afrika Tengah. Burundi ing sisih kulon watesan karo Kongo-Kinshasa, sisih lor karo Rwanda, sisih wétan lan kidul karo Tanzania.


Bawana-bawana ing Donya
Asia | Afrika | Amerika: Amérika Lèr - Amérika Kidul | Antartika | Eropah | Australia

(Kapuloan Pasifik ing Oseania mboten mlebet bagéyan saking bawana pundi kémawon)

Artikel punika taksih tulisan rintisan (stub). Sinten kémawon ingkang kersa mbenakaken, sumangga kémawon.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Burundi&oldid=804844"