Présidhèn

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Wangun pamaréntahan

Seri iki bagéan saka
seri Pulitik

Dhaptar wangun pamaréntahan

Gapura Pulitikedit

Présidhèn (Latin: prae-sadurungé lan sedere-nglungguhi) iku jeneng jabatan sing dipigunakaké kanggo pimpinan sawijining organisasi, parusahan, perguruan tinggi, utawa negara. Wiwitané, istilah iki dipirgunakaké kanggo sawijining wong sing mimpin acara utawa rapat (ketua); nanging banjur sacara umum dadi istilah kanggo wong sing nduwèni kakuwasan èksekutif. Luwih spésifik, istilah "Présidhèn" dipigunakaké kanggo kepala negara sawijining républik, sing dipilih sacara langsung, utawa ora langsung.

Deleng uga[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Présidhèn&oldid=821605"