Mali

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
République du Mali
Motto: Un Peuple, Un But, Une Foi
(Perancis: "Siji Rakyat, Siji Tujuan, Siji Kapercayaan")
Lagu kabangsanPour l'Afrique et pour toi, Mali
Ibu kutha
and largest city
Bamako
Basa resmi Perancis
Pamaréntahan Republik parlementer
Kamardikan
 -  Banyu (%) 1,6%
Pedunung
 -  2006 estimate 11.716.829 (68)
 -  - census -
PDB (KKB) 2004 estimate
 -  Total US$13,53 miliar (127)
 -  Per capita US$1.084 (166)
Valuta Franc CFA (XOF)
Kodhe tilpun 223
Internet TLD .ml

Republik Mali (basa Perancis: République du Mali) kuwi sawijining negara kang kakurung dharatan (landlocked) ing Afrika Kulon, sadurungé minangka jajahan Perancis. Negara paling gedhé kaloro ing Afrika Barat iki wewatesan karo Aljazair ing sisih lor, Niger ing sisih wétan, Burkina Faso lan Panté Gadhing ing sisih kidul, Guinea ing kulon-lor, sarta Mauritania ing sisih kulon. Tapel watesé ing sisih lor memanjang ka tengahing segara wedhi Sahara. Mayoritas pedunungé manggon ing wilayah kidul, kang ana kali Niger lan Senegal. Negara kang biyèn jenengé Sudan Perancis iki njupuk jenengé saka Kakaisaran Mali.

Delengen uga[sunting | sunting sumber]

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Mali&oldid=816069"