Bamako

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Bamako
—  Ibu kota  —
Pemandangan Bamako
Bamako di Sungai Nigeria
[[file:Cithakan:Location map Mali|240px|Bamako is located in Cithakan:Location map Mali]]<div style="position: absolute; z-index: 2; top: Kaluputan èksprèsi: Karakter tandha wacan "[" ora ditepungi%; left: Kaluputan èksprèsi: Karakter tandha wacan "[" ora ditepungi%; height: 0; width: 0; margin: 0; padding: 0;">
[[File:Cithakan:Location map Mali|6x6px|Bamako|link=|alt=]]
<div style="font-size: 90%; line-height: 110%; z-index:90; position: relative; top: -1.5em; width: 6em; Kaluputan èksprèsi: Karakter tandha wacan "[" ora ditepungi">Bamako
Bamako di Sungai Nigeria
Coordinates: 12°39′N 8°0′W / 12.65°N 8°W / 12.65; -8
Negara Flag of Mali Mali
Region Distrik ibu kota Bamako
Cercle Bamako
Pembagian adminsitratif
Pamaréntahan
 • Type Distrik Capitol
 • Distrik Marie du Adama Sangaré[4]
Wewengkon
 • Total 97 sq mi (252 km2)
Èlevasi[5] 1,150 ft (350 m)
Populasi (1 April 2009)(Census, provisional)
 • Total 1.809.106
Zona wektu Coordinated Universal Time (UTC-0)
Peta Mali nuduhaké lokasi Bamako

Bamako kuwi ibukutha sekaligus kutha paling gedhé ing Mali. Bamako dumunung ing pinggir Kali Niger, ing sisih kulon-lor negara kasebut. Kutha iki minangka pusat administratif Mali, lan minangka pusat perdagangan regional kang wigati. Pedunungé ana 1.290.000 jiwa (2004).

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]

Logo Wikimedia Commons
Pirsani galeri bab Bamako ing Wikimedia Commons.
  1. ^ a b http://www.essor.gov.ml/jour/cgi-bin/view_article.pl?id=21984
  2. ^ a b http://www.essor.gov.ml/jour/cgi-bin/view_article.pl?id=21982
  3. ^ a b http://www.essor.gov.ml/jour/cgi-bin/view_article.pl?id=21983
  4. ^ Coupe du Maire du District : Le Stade reçoit son trophée. L'Essor, 24 September 2008
  5. ^ http://population.mongabay.com/population/mali/2460596/bamako
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Bamako&oldid=870064"