Abuja

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Abuja
—  City  —
[[file:Cithakan:Location map Nigeria|240px|Abuja is located in Cithakan:Location map Nigeria]]<div style="position: absolute; z-index: 2; top: Kaluputan èksprèsi: Karakter tandha wacan "[" ora ditepungi%; left: Kaluputan èksprèsi: Karakter tandha wacan "[" ora ditepungi%; height: 0; width: 0; margin: 0; padding: 0;">
[[File:Cithakan:Location map Nigeria|6x6px|Abuja|link=|alt=]]
<div style="font-size: 90%; line-height: 110%; z-index:90; position: relative; top: -1.5em; width: 6em; Kaluputan èksprèsi: Karakter tandha wacan "[" ora ditepungi">Abuja
Lokasi Abuja di Nigeria
Coordinates: 9°4′0″N 7°29′0″E / 9.066667°N 7.483333°E / 9.066667; 7.483333Koordinat: 9°4′0″N 7°29′0″E / 9.066667°N 7.483333°E / 9.066667; 7.483333
Negara Flag of Nigeria Nigeria
Teritori Federal Capital Territory (Nigeria)
Pamaréntahan
 • Minister Bala Mohammed
Wewengkon
 • Total 713 km2 (275 sq mi)
 • Land 713 km2 (275 sq mi)
Populasi (2006)
 • Total 778.567
 • Kapadhetan 1,100/km2 (2,800/sq mi)
  [1]
Zona wektu WAT (UTC+1)
Website fct.gov.ng/fcta

Abuja iku minangka ibukutha Nigeria ing Afrika sisih kulon. Nalika diputusaké mindhah ibukutha nasional saka Lagos taun 1976, sawijining wilayah ibukutha dipilih kanggo lokasiné kang cedhak karo pusat negara. Kutha kang mawa rencana iki dumunung ing pusat Wilayah Ibukutha Federal. Abuja dadi ibukutha resmi Nigeria taun 1991.

Akèh-akèhé negara mindahaké kadhutaan menyang Abuja lan tetep nganggo tilas kadhutaan minangka konsulat ing ibukutha perdhagangan, Lagos.

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]

Cathetan suku[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Abuja&oldid=812917"