Porto-Novo

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Porto-Novo
Hogbonou, Adjacé
Porto-Novo is located in Benin
Porto-Novo
Location of Porto-Novo in Benin
Coordinates: 6°29′50″N 2°36′18″E / 6.49722°N 2.605°E / 6.49722; 2.605
Country Benin
Established 16th century
Populasi (2002)
 • Total 223.552
Wanita ing Porto Novo circa 1914

Porto-Novo (uga dikenal minangka Hogbonou lan Adjacé (populasi 223,552 miturut sensus taun 2002) kuwi ibukutha resmi negara Benin Afrika Kulon. Kutha iki duwé pelabuhan ing Teluk Guinea, ing sisih kidul-wétan Benin. Porto-Novo kuwi kutha paling gedhé nomer loro ing Benin, nanging kutha Cotonou luwih wigati, sacara budya lan pulitik. Tlatah saubengé Porto-Novo ngasilaké lenga sawit, kapas lan kapuk. Lenga patra ditemokaké ing lepas pantai ing taun 1990, lan dadi bahan èkspor kang wigati.

Porto-Novo dumunung ing koordinat 6°28' Lor, 2°36' Wétan (6.46667, 2.6). [1]

Demografi[sunting | sunting sumber]

Porto Novo nduwèni populasi 234,168 (2005 kira-kira).

Tuwuhing pedunung:

  • 1979: 133.168 (Sènsus)
  • 1992: 179.138 (Sènsus)
  • 2000: 210.400 (Estimasi)
  • 2002: 223.552 (Estimasi)
  • 2005: 234.168 (Estimasi)

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]

Wikivoyage   Pirsani pandhuan wisata Porto-Novo ing Wikivoyage


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Porto-Novo&oldid=827251"