Luanda

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Luanda
formerly spelled Loanda
Luanda's waterfront
Luanda is located in Angola
Luanda
Lokasi Luanda ing Angola
Coordinates: 8°50′18″S 13°14′4″E / 8.83833°S 13.23444°E / -8.83833; 13.23444
Negara Flag of Angola Angola
Provinsi Provinsi Luanda
Dibentuk 1575
Èlevasi 6 m (20 ft)
Populasi (2007)
 • Total 4.799.432
Lokasi Luanda ing Angola
Kutha Luanda

Luanda (biyèn Loanda) kuwi ibukutha sekaligus kutha paling gedhé ing Angola. Luanda nduwèni pedunung udakara 4,5 juta jiwa (perk. 2004). Luanda uga minangka ibukutha Provinsi Luanda.

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Luanda&oldid=812927"