Lomé

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Lomé
Panorama Lomé
[[file:Cithakan:Location map Togo|240px|Lomé is located in Cithakan:Location map Togo]]<div style="position: absolute; z-index: 2; top: Kaluputan èksprèsi: Karakter tandha wacan "[" ora ditepungi%; left: Kaluputan èksprèsi: Karakter tandha wacan "[" ora ditepungi%; height: 0; width: 0; margin: 0; padding: 0;">
[[File:Cithakan:Location map Togo|6x6px|Lomé|link=|alt=]]
<div style="font-size: 90%; line-height: 110%; z-index:90; position: relative; top: -1.5em; width: 6em; Kaluputan èksprèsi: Karakter tandha wacan "[" ora ditepungi">Lomé
Lokasi Lomé ing Togo
Coordinates: 6°8′16″N 1°12′45″E / 6.13778°N 1.2125°E / 6.13778; 1.2125
Negara Togo
Region Maritim
Populasi (1998)
 • Total 700.000

Lomé, kuwi ibukutha negara Togo kanthi pedunung watara 700,000 jiwa (1998). Dumunung ing Teluk Guinea, Lomé kuwi minangka pusat administratif, industri lan pelabuhan utama ing Togo.

Demograpfi[sunting | sunting sumber]

Tuwuhing pedunung ing Lomé
1892 : 1 500 pedunung
1896 : 2 000 pedunung
1900 : 3 000 pedunung
1904 : 4 000 pedunung
1907 : 6 000 pedunung
1911 : 8 000 pedunung
1930 : 15 000 pedunung
1938 : 18 000 pedunung
1950 : 33 000 pedunung
1955 : 43 000 pedunung
1960 : 85 000 pedunung
1970 : 186 000 pedunung
1981 : 375 499 pedunung
1990 : 450 000 pedunung
1997 : 573 000 pedunung
2006 : 737 751 pedunung

Kutha kembar[sunting | sunting sumber]

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]

Cithakan:Prefectures of Togo

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Lomé&oldid=814629"