Maputo

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Kanggo Maputo minangka provinsi, deleng: Provinsi Maputo.
Maputo
[[file:Cithakan:Location map Mozambique|200px|Maputo is located in Cithakan:Location map Mozambique]]<div style="position: absolute; z-index: 2; top: Kaluputan èksprèsi: Karakter tandha wacan "[" ora ditepungi%; left: Kaluputan èksprèsi: Karakter tandha wacan "[" ora ditepungi%; height: 0; width: 0; margin: 0; padding: 0;">
[[File:Cithakan:Location map Mozambique|6x6px|Maputo|link=|alt=]]
<div style="font-size: 90%; line-height: 110%; z-index:90; position: relative; top: -1.5em; width: 6em; Kaluputan èksprèsi: Karakter tandha wacan "[" ora ditepungi">Maputo
Lokasi ing Mozambik
Coordinates: 25°58′S 32°35′E / 25.967°S 32.583°E / -25.967; 32.583Koordinat: 25°58′S 32°35′E / 25.967°S 32.583°E / -25.967; 32.583
Negara Bendera_Mozambik Mozambik
Pamaréntahan
 • Municipal Council President David Simango
Populasi (2006)
 • Total 1.244.227
Kutha Maputo dideleng saka dhuwur (2006)

Maputo (jeneng lawasé Lourenço Marques) yaiku ibukutha lan kutha paling gedhé ing negara Mozambik. Kutha ing gisik Samudra Hindhia iki arupa sawijining plabuhan, kang uga dadi pusat ékonominé. Cacahing pedunung kutha miturut sensus taun 2007 yaiku 1.766.184 jiwa.[1] Kutha iki diubengi déning Provinsi Maputo, nanging secara administratif minangka provinsi kapisah.

Réferènsi[sunting | sunting sumber]

Delengen uga[sunting | sunting sumber]

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Maputo&oldid=830425"