Lesotho

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Muso oa Lesotho
Kingdom of Lesotho
Motto: Khotso, Pula, Nala
(Sesotho: "Perdamaian, Udan, Kamakmuran")
Lagu kabangsanLesotho Fatse La Bontata Rona
Ibu kutha
and largest city
Maseru
Basa resmi Sesotho, Inggris
Pamaréntahan Monarki konstitusional
Kamardikan
 -  Banyu (%) bisa dihiraukan
Pedunung
 -  2005 estimate 2.389.339 (143)
 -  - census -
PDB (KKB) 2005 estimate
 -  Total US$4,81 miliar (152)
 -  Per capita US$2.074 (142)
Valuta Loti (LSL)
Zona wektu (UTC+2)
 -  Summer (DST)  (UTC+2)
Kodhe tilpun 266
Internet TLD .ls

Kerajaan Lesotho kuwi sawijiné negara ing kidul Afrika. Negara iki minangka sawijining enklave kang dikubengi déning Afrika Selatan.

Pamérangan administratif[sunting | sunting sumber]

Lesotho dipérang sacara administratif dadi 10 distrik lan saben distrik dikepalani déning sekretaris distrik.

Geografi[sunting | sunting sumber]

Artikel utama: Geografi Lesotho

Lesotho minangka siji-sijiné negara mardika kang kabèh tlatahé dhuwuré luwih saka 1.000 meter. Titik paling cendhèk yakuwi 1.400 m, lan luwih saka 80%, Lesotho dumunung ing tlatah kang luwih saka 1.800 m dhuwuré.

Delengen uga[sunting | sunting sumber]

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:

Wikivoyage   Pirsani pandhuan wisata Lesotho ing Wikivoyage


Peta Lesotho

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Lesotho&oldid=816058"