Tunisia

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
الجمهورية التونسية
al-Jamhuriyyah at-Tunisiyyah
Motto: 
Lagu kabangsanHimat Al Hima
Ibu kutha
and largest city
Tunis
Basa resmi Arab
Pamaréntahan Republik
Kamardikan
 -  Banyu (%) 0,05%
Pedunung
 -  2005 estimate 10.074.951 (81)
 -  - census -
PDB (KKB) 2005 estimate
 -  Total US$77,37 miliar (62)
 -  Per capita US$7.732 (74)
Valuta Dinar (TND)
Zona wektu CET (UTC+1)
 -  Summer (DST) CEST (UTC+2)
Kodhe tilpun 216
Internet TLD .tn

Republik Tunisia (basa Arab: الجمهرية التونسية) kuwi sawijining negara Arab Muslim ing Afrika Lor, persisé ing pesisir Segara Tengah. Tunisia wewatesan karo Aljazair ing sisih kulon, lan Libya ing sisih kidul lan wétan. Ing antara negara-negara kang dumunung ing rangkaian Pegunungan Atlas, wilayah Tunisia klebu kang paling wétan lan paling cilik. Patangpuluh persèn wilayah Tunisia arupa ara-ara wedhi Sahara, sisané lemah subur.

Delengen uga[sunting | sunting sumber]

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]

Wikivoyage   Pirsani pandhuan wisata Tunisia ing Wikivoyage

Tunisia
Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Tunisia&oldid=820026"