Muslim

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Prayer in Cairo 1865.jpg

Muslim artinipun tiyang Islam (nyakseni yen Tuhanipun namung Allah, lan nyekseni yen Kanjeng Nabi Muhammad)menika utusanipun Allah.Kagem tiyang Islam kedah mangertasi rukun Islam ingkang cacahipun wanten 5 (Syahadat,Shalat,Puasa,Zakat,Haji) lan rukun Iman ingkang cacahipun wanten 6(Iman dateng Allah,iman dateng Malaikat, iman dateng Rasul,iman dateng kitab, iman dateng hari akhir, lan iman dateng qodho' dan qodar).

Ciri-ciri[sunting | sunting sumber]

Ciri-cirinipun sifat lan tindakan tiyang Islam engkang kasebut muslim yoiku:

  1. Adil ategese boten mihak utawa imbang yen netepake ukuman.
  2. Amal Saleh ategese nglakone sing apik-apik kemawon engkang kanduweni manfaat dumateng urip brebrayan.melu Hamemayu Hayning Bawono.
  3. Amal Jariyah ategese nglakone tumindakan sing bermanfaat trus-trusan,contone mbangun Masjid,Panjenengan nulis ilmu wonten eklopedia niki ilmu engkang sanget dipun manfaataken tiyang akeh sarana ikhlas.
  4. Amar ma'ruf ngajak tiyang sanes tumindak Amal saleh lan Amal Jariyah.
  5. Nahi mungkar,tegesipun nyegah perkawis ingkang dilarang kalian agami.
  6. Bekti dateng tiyang sepuh kaleh.
  7. mahabbah(seneng lan remen) dumateng Allah kalian Rosulipun.
  8. Luma ,Seneng ambiyantu dateng sinten kemawan ingkang mbutuhake.
  9. Ora lumeh seneng nyambut gawe.
  10. Ngormati tiyang sanes,mboten adigang adigung adiguna.
  11. Iffah,ngraos kasucen lahir batin.
  12. Ihsan ategese tumindak apik menyat tiyang sanes.
  13. Ilmu,ngolek ilmu salawase urip.
  14. Iklas, Nrimo apa anane, boten njaluk pangarep.
  15. Jujur, nggadahi sifat jujur dateng sinten kemawan, utaminipun dateng tiang sepuh kaleh.
  16. Amanah, Mboten ingkar janji.
  17. Nyambut gawe (ngolek nafkah)kelawan cara ingkang halal.
  18. Isin,Isin yen tumindak salah.
  19. Nahi mungkar , yen deleng kerukan kudu anjegah.
  20. Rido, nrimo sakabehe ingkang ditetepne Allah.
  21. Sabar, ateges nahan perkawis ingkang di larang kalian agama.
  22. Sederhana,mbaten gesang kalian pesugihan.
  23. Silaturahmi utawa nyambung paseduluran.
  24. Syukur seneng kaleh pawenehan Allah.
  25. Tulung pinulung dateng sinten kemawan.
  26. ukuwah duweni katrenan maran muslin lintunipun.
  27. Zuhud boten tamak marang donyo.
  28. Toat tumindak nurut laan patuh prentahe Allah.
  29. Tobat,njaluk ampunan dateng Gusti Allah.
  30. Apuro(maaf -memaafkan).
  31. Koreki menyang awake dewe.

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]

Logo Wikimedia Commons
Pirsani galeri bab Muslim ing Wikimedia Commons.
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Muslim&oldid=805185"