Madagaskar

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Republique de Madagascar
Repoblikan'i Madagasikara
Motto: Tanindrazana, Fahafahana, Fandrosoana
(Malagasy: "Tanah Air, Kabebasan, Keadilan")
Lagu kabangsanRy Tanindraza nay malala ô
Ibu kutha
and largest city
Antananarivo
Basa resmi Malagasy, Prancis
Pamaréntahan Republik
Kamardikan
 -  Banyu (%) 0,9%
Pedunung
 -  2006 estimate 17.532.625 (56)
 -  1975 census ~ 7.600.000
PDB (KKB) 2005 estimate
 -  Total US$14,86 milyar (122)
 -  Per capita US$854 (181)
Valuta Ariary (MGA)
Zona wektu (UTC+3)
 -  Summer (DST)  (UTC+3)
Kodhe tilpun 261
Internet TLD .mg
Madagascar

Republik Madagaskar utawa Malagasy kuwi sawijining negara pulo ing Samudra Hindia, lepas pesisir wétan Afrika lan minangka pulo paling gedhé ing donya. Pedunung Madagaskar isih saduluran karo bangsa Melayu. Ing antarané basa Austronesia, basa Malagasy paling cedhak karo bahasa Maanyan. Madagaskar lan Mauritania ora migunakaké standar angka desimal.

Pamérangan administratif[sunting | sunting sumber]

Madagaskar kapérang dadi 6 provinsi (faritany mizakatena) otonom:

Delengen uga[sunting | sunting sumber]

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Madagaskar&oldid=816065"