Kapuloan

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Kapuloan ing tapelwates Muangthai lan Myanmar sing dumadi saka 800 gugus pulo

Kapuloan (play /ɑrkɪˈpɛləɡ/ ark-i-PEL-ə-goh) ya iku ranté utawa gugus kumpulan pulo-pulo. Tembung kapuloan asal saka Yunani ἄρχι- - arkhi- ("kepala") lan πέλαγος - pelagos ("segara") sing asal saka rekonstruksi linguistik basa Yunani abad tengahan ἀρχιπέλαγος persisé jeneng kanggo Segara Aegea lan, banjur, jroning panggunaan nggèsèr kanggo nuduhaké Kapuloan Aegean utawa ngarujuk marang gunggung kumpulan akèh pulo-pulo. Saiki dipigunakaké sacara umum lan ngacu marang saben klompok pulo kaya sing kasebar ing Segara Aegea.[1]

Rujukan[sunting | sunting sumber]

  1. ^ "Archipelago". Farlex, Inc.. 2008. Archived from the original on 2008. http://www.thefreedictionary.com/archipelago. Retrieved 2008-10-02.

Deleng uga[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Kapuloan&oldid=830554"