Basa Yunani

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Basa Yunani (Ελληνικά Ellinika)
Negara/Negari: Yunani, Siprus
Tlatah: sisih wétan Mediterania
Cacah Panutur: 15 yuta
Urutan kaping: 74
Rumpun basa: Indo-Eropah
 Yunani
  Attik
Status Resmi
Basa resmi ing: Yunani, Siprus (lan Uni Eropah)
Akadhémi Basa: ora ana pengatur resmi
Kodhe Basa
ISO 639-1 el
ISO 639-2 ell (T)
SIL GRK

Basa Yunani Modhèrn utawa diarani Ellenika ing basa asliné yaiku pang dhéwé ing rumpun basa Indo-Eropah. Basa iki bisa lestari èwonan taun. Basa Yunani ing Éropa kaanggep basa klasik sasandhingé basa Latin. Kocap basa Yunani nduwèni kosakata sing cacahé kurang luwih ana 600.000 tembung.

Basa Yunani ditulis mawa abjad Yunani. Abjad Yunani iki alfabèt sing paling tuwa lan isih digunakaké saiki.

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Basa_Yunani&oldid=842150"