Madeira

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Peta Madeira

Madeira kuwi sawijining pulo lepas panté kidul-kulon Portugal lan duwèké negara iki.

Kapuloan Madeira, wiwitané dikenal minangka Pulo Ungu déning wong Roma, ditemokaké manèh (sacara ora sengaja) déning pelayar Portugis lan dipanggoni déning Portugal ing taun 1418. Saiki tlatah iki minangka wilayah otonom / region autonomous.

Dumunung ing Samudra Atlantik, watara 360 mil kuloné Maroko, lan 540 mil kidul-kulon Lisbon. Madeira lan Porto Santo minangka pulo-pulo kang dipanggoni.

Kapuloan iki minangka sawijining resort kang populèr sepanjang taun, misuwur bab anggur Madeira, bordiran utawa embroidery artisan, pemandangan lan kembang kang éndah.

Pulo-pulo[sunting | sunting sumber]

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Madeira&oldid=856125"