Afrika Kidul

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Republic of South Africa
Republiek van Suid-Afrika
IRiphabliki yase Ningizimu Afrika
Bendera Afrika Kidul
(Bendéra Afrika Kidul) 120px (Lambang Afrika Kidul)
Motto: !ke e: ǀxarra ǁke (/Xam: Béda nanging tunggal)
Lokasi Afrika Selatan
Basa resmi Afrikaans, Inggris, Zulu, Xhosa, Swazi, Ndebele, Sotho Kidul, Sotho Lor, Tsonga, Tswana lan Venda
Ibu kutha Kaapstad (Capetown) (perundhangan)
Pretoria (èksèkutif)
Bloemfontein (kahakiman)
Kutha paling gedhé Johannesburg
Presidhen Jacob Zuma
Wilayah
 - Total
 - % air
Urutan ke-24
1.219.912 km²
tidak ada
Pedunung
 - Total (2002)
 - Kapadhetan
Urutan kaping 26
43.647.658
36/km²
Kamardikan
- Dominion
- Republik
Saka Britania Raya
31 Mei 1910
31 Mei 1961
Valuta Rand (R)
Zona wektu UTC+2
Lagu kabangsan Nkosi Sikelel' iAfrika/Die Stem van Suid-Afrika
TLD .za
Kodhe telepon +27

Republik Afrika Kidul (basa Indonesia: Afrika Selatan) iku sawijining negara ing Tlatah Afrika Kidul. Afrika Kidul tetangganan déning Namibia, Botswana lan Zimbabwe ing lor, Mozambik lan Swaziland ing Wétan Segara. Sakabehane negara Lesotho dumunung ing sajroning Afrika kidul.

Delengen uga[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Afrika_Kidul&oldid=804885"