Pretoria

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Pretoria
Pemandangan dari Union Buildings.

Flag

Seal
Motto: Præstantia Prævaleat Prætoria (May Pretoria Be Pre-eminent In Excellence)
[[file:Cithakan:Location map Kali Afrika|300px|Pretoria is located in Cithakan:Location map Kali Afrika]]<div style="position: absolute; z-index: 2; top: Kaluputan èksprèsi: Karakter tandha wacan "[" ora ditepungi%; left: Kaluputan èksprèsi: Karakter tandha wacan "[" ora ditepungi%; height: 0; width: 0; margin: 0; padding: 0;">
[[File:Cithakan:Location map Kali Afrika|6x6px|Pretoria|link=|alt=]]
Pretoria
Lokasi Pretoria
Coordinates (City Hall): 25°45′12″S 28°11′13″E / 25.75333°S 28.18694°E / -25.75333; 28.18694Koordinat: 25°45′12″S 28°11′13″E / 25.75333°S 28.18694°E / -25.75333; 28.18694
Negara Cithakan:ZAF
Provinsi Gauteng
Metropolitan municipality City of Tshwane
Madeg 1855
Wewengkon
 • Total Cithakan:Infobox settlement/metric/mag
Èlevasi 1.271 m (4,170 ft)
Populasi (2007)
 • Total 2.345.908
 • Kapadhetan 856/km2 (2,220/sq mi)
Zona wektu SAST (UTC+2)
Kodhe tilpun 012
Pusat kutha Pretoria, Afrika Kidul.

Pretoria yaiku kutha kang dumunung ing sisih lor Provinsi Gauteng, Afrika Kidul. Kutha iki minangka salah sawijining ibukutha saka negara kuwi, yaiku ibukutha eksekutif (utawa administratif) sarta de facto negara. Liyané yaiku Cape Town kang minangka ibukutha legislatif, lan Bloemfontein kang minangka ibukutha yudikatif. Aran asliné kutha Pretoria yaiku Pretoria Philadelphia (ateges "Pretoria déning tresna paseduluran").[1]

Pretoria uga populer diceluk The Jacaranda City jalaran akèh banget wit Jacaranda (familia Bignoniaceae) kang ditandur ing pinggir-pinggir dalan, kebon-kebon, lan taman-taman.

Réferènsi[sunting | sunting sumber]

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:

Wikivoyage   Pirsani pandhuan wisata Pretoria ing Wikivoyage

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Pretoria&oldid=830469"