Bissau

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Bissau
Pemandhangan Bissau saka Rio Gêba
Location of Bissau in Guinea-Bissau
Country Guinea-Bissau
Region Bissau Region
Populasi (2004)
 • Total 355.000

Bissau kuwi ibukutha sekaligus kutha paling gedhé ing Guinea Bissau. Kutha iki dumunung ana ing sungapaning Kali Geba, ing pesisir Samudra Atlantik. Kutha iki minangka kutha kang paling gedhé, kutha pelabuhan utama lan kutha pusat administrasi lan militèr. Pedunungé ana 388.000 jiwa (2004). Kacang, kayu, kopra, lenga sawit, lan karèt minangka produk unggulan saka kutha iki.

Kutha Kembar[sunting | sunting sumber]

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]

Referensi[sunting | sunting sumber]

  • Richard Andrew Lobban, Jr. and Peter Karibe Mendy, Historical Dictionary of the Republic of Guinea-Bissau, 3rd ed. (Scarecrow Press, 1997, ISBN 0-8108-3226-7) pp. 91-96


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Bissau&oldid=845012"