Portugal

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
República Portuguesa
Motto: 
Lagu kabangsanA Portuguesa
Ibu kutha
and largest city
Lisabon
Basa resmi Portugis 1
Pamaréntahan Republik
Pambentukan
 -  Banyu (%) 0,5%
Pedunung
 -  2005 estimate 10.566.212 (76)
 -  - census -
PDB (KKB) 2005 estimate
 -  Total US$194,4 miliar (40)
 -  Per capita US$18.503 (39)
Valuta Euro 2 (EUR)
Zona wektu Zona wektu
 -  Summer (DST)  (UTC+1)
Kodhe tilpun 351
Internet TLD .pt

Republik Portugal yakuwi negara ing Eropah bagian kidul-kulon. Negara iki wewatesan karo Spanyol ing sisih lor lan wétan. Ing sisih kulon wewatesan karo Samudra Atlantik. Saliyané kuwi, Portugal uga nduwèni daerah ing Madeira, Azores lan Kapuloan Selvagens. Portugal ngeklaim sawijining daerah cilik sing jenengé Olivença kang dikuasani déning Spanyol wiwit Konggrès Wina. Jeneng lawas utawa latin saka negara iki yakuwi Lusitania.

Tembung "Portugis" sering dianggo nyebutaké pedunung utawa wong orang kang asalé saka Portugal. Tembung iki uga sebutan kanggo basa kang dianggo déning bangsa iki. Negara-negara penutur basa Portugis sering disebut minangka negara-negara Lusophone.

Uga pirsani[sunting | sunting sumber]


Pranala jaba[sunting | sunting sumber]

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:

Wikivoyage   Pirsani pandhuan wisata Portugal ing Wikivoyage


 
Uni Eropah (EU)
Gendéra Uni Eropah

Austria | Belanda | Belgia | Britania Raya | Bulgaria | Ceko | Denmark | Estonia | Finlandia | Jerman | Hongaria | Irlandia | Italia | Latvia | Lituania | Luxemburg | Malta | Perancis | Polandia | Portugal | Rumania | Siprus | Slowakia | Slovenia | Spanyol | Swedia | Yunani

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Portugal&oldid=881116"