Senegal

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
République du Sénégal
Motto: Un Peuple, Un But, Une Foi
(Perancis: "Siji Rakyat, Siji Tujuan, Siji Kapercayaan")
Lagu kabangsanPincez Tous vos Koras, Frappez les Balafons
Ibu kutha
and largest city
Dakar
Basa resmi Perancis
Pamaréntahan Republik parlementer
Kamardikan
 -  Banyu (%) 2,1%
Pedunung
 -  2006 estimate 11.987.121 (75)
 -  - census -
PDB (KKB) 2004 estimate
 -  Total US$20,48 miliar (109)
 -  Per capita US$1.914 (146)
Valuta Franc CFA (XOF)
Kodhe tilpun 221
Internet TLD .sn
Peta Senegal

Republik Senegal kuwi sawijining negara ing sisih kidul Kali Senegal ing Afrika Kulon. Negeri iki wewatesan karo Samudra Atlantik ing sisih kulon, Mauritania ing sisih lor, Mali ing sisih wétan, sarta Guinea lan Guinea Bissau ing sisih kidul. Gambia minangka sawijining enklave (dhaérah kanthong) jroning wilayah Senegal. Kali Gambia sing dawané 300 km mili ing tlatah Gambia. Tanjung Verde dumunung 560 km saka pesisir Senegal.

Delengen uga[sunting | sunting sumber]

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]

Wikivoyage   Pirsani pandhuan wisata Senegal ing Wikivoyage


Uni Afrika

Aljazair · Angola · Benin · Botswana · Burkina Faso · Burundi · Kamerun · Tanjung Verde · Republik Afrika Tengah · Chad · Komoro · Republik Demokratis Kongo · Republik Kongo · Côte d'Ivoire · Djibouti · Mesir · Eritrea · Ethiopia · Guinea Khatulistiwa · Gabon · Gambia · Ghana · Guinea · Guinea-Bissau · Kenya · Lesotho · Liberia · Libya · Madagaskar · Malawi · Mali · Mauritania · Mauritius · Mozambik · Namibia · Niger · Nigeria · Rwanda · Republik Demokratik Arab Sahrawi · Sao Tome lan Príncipe · Senegal · Seychelles · Sierra Leone · Somalia · Republik Afrika Kidul · Sudan · Swaziland · Tanzania · Togo · Tunisia · Uganda · Zambia · Zimbabwe

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Senegal&oldid=816134"