Uni Afrika

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Uni Afrika
Gendéra Uni Afrika Lambang Uni Afrika
Gendéra Lambang
Lagu kebangsaan: Let us all unite and celebrate together
Lokasi Uni Afrika
Basa resmi1 Rumpun Afrika, Arab, Hausa, Inggris, Perancis lan Portugis
Ketua Denis Sassou-Nguesso
Ketua Komisi Alpha Oumar Konaré
Wilayah

 - Total

Urutan ka-12
29.797.500 km²
Pedunung

 - Total (2005)  - Kapadhetan

Urutan ka-32

850 yuta
25,7/km²

PDB (2003)

 - Total
 - Total
 - Per kapita
 - Per kapita

Urutan ka-162

  US$1,515 trilyun (PPP)
  $0,514 trilyun (Nominal)
  $1.896 (PPP)
  $643 (Nominal)

Diadegaké

 - Minangka OAU
 - Minangka Uni Afrika

 

25 Mei 1963
9 Juli 2002

Mata uang Saben negara nganggo dhuwit dhéwé.
Zona wektu UTC -1 hingga +4
Internet TLD Saben negara nganggo domain dhéwé.
Kode telepon Saben negara nganggo kode dhéwé kanthi nomor wiwitan +2.
1 Saben negara bisa netepaké basa liyané jroning saben wilayah.

2 Yèn diitung dadi sak negara.

Uni Afrika, dicekak UA (basa Inggris: African Union), kuwi sawijining organisasi antar pamaréntahan kang nduwèni tujuan nyebaraké prinsip démokrasi, hak asasi manungsa lan pembangunan ing penjuru Afrika. UA minangka penerus Organisasi Persatuan Afrika (OAU). Ketua UA kang pisanan yakuwi Thabo Mbeki, Presiden Afrika Kidul. UA ndarbèni markas ing Addis Ababa, Ethiopia.

Anggota Uni Afrika[sunting | sunting sumber]

Uni Afrika ndarbèni aggota 52 negara lan siji wilayah kang durung mardika, Sahara Kulon. Maroko nulak dadi anggota UA amarga anané Sahara Kulon, wilayah kang diklaim Maroko. Déné Somaliland ora diélokaké amarga kadhaulatan negara iku ora diakoni sacara internasional.

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Uni_Afrika&oldid=840215"