Eritrea

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
ሃግሬ ኤርትራ
Hagere Ertra
Motto: 
Lagu kabangsanErtra, Ertra, Ertra
Ibu kutha
and largest city
Asmara
Basa resmi Tigrigna, Arab, Inggris
Pamaréntahan Pamaréntahan sakwetara
 -  Présidhèn Isaias Afewerki
Kamardhikan
 -  Banyu (%) dapat dihiraukan
Pedunung
 -  2005 estimate 4.561.599 (115)
 -  2002 census 4.298.269
PDB (KKB) 2005 estimate
 -  Total US$4,11 miliar (158)
 -  Per capita US$909 (177)
Valuta Nakfa (ERN)
Zona wektu (UTC+3)
 -  Summer (DST)  (UTC+3)
Kodhe tilpun 291
Internet TLD .er

Eritrea iku sawijining negara ing bawana Afrika. Ibu kutha negara iki yaiku Kutha Asmara. Negara iki nduwé pedunung … jiwa lan jembaré ana … km2.

Eritrea iku sempalaning negara Etiopia lan lagi mardika ing taun 1993. Sawisé Eritrea mardika, Etiopia ora nduwé pesisir manèh.


Bawana-bawana ing Donya
Asia | Afrika | Amerika: Amérika Lèr - Amérika Kidul | Antartika | Eropah | Australia

(Kapuloan Pasifik ing Oseania mboten mlebet bagéyan saking bawana pundi kémawon)

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Eritrea&oldid=812831"